Om IPPON Karateklubb

IPPON Karateklubb startades av Edo Stajerer 1981 och har idag ca 160 aktiva medlemmar. Klubben utövar karatestilen Shotokan vilket är den mest tränade karatestilen i världen och i Sverige finns totalt 52 klubbar som utövar den. IPPON Karateklubb är medlem i Svenska karateförbundet, samt i Skånes budoförbund och HISO.

Klubbens målsättning är att utveckla medlemmar både sportsligt och socialt. Inskrivning sker två gånger om året, i början av vår och höst termin. Klubben deltar i ett antal årliga tävlingar runt om i landet, däribland SM och DM både för juniorer och seniorer. Två interna klubbtävlingar genomförs varje år och medlemmarna har möjlighet till gradering två gånger om året, i maj och december. Genom klubben arrangerar också annan kontaktskapande verksamhet för medlemmarna, så som läger, julfest, grillfest och utflykter.

Mer än bara Kampsport

Karate är mer än bara kampsport, det innefattar även kultur, traditioner och livsstil. Det betyder att vi på IPPON Karate alltid tränar med vit Karate-Gi och har färgade bälten efter den kunskapsnivå vi uppnått. Traditionell Karate innebär även ett striktare tillmötesgående som bygger på ömsesidig respekt mot varandra, vilket visas genom att man hälsar "Osu" till varandra och sin instruktör. Varje träningspass börjas alltid med att klassen bugar mot "Shomani" vilket betyder "förfädrar" samt att man bugar mot "Sensei" vilket är instruktören och "Otagai Ni" vilket är övriga instruktörer. Under karatepasset används många japanska termer som man kan läsa mer om här.

Politiska och religiösa symboler är inte tillåtet i dojo hos IPPON Karateklubb.